woensdag 31 december 2014

Oudjaar vieren in SeaWorld


Allereerst willen we jullie allemaal gezondheid, liefde en nieuwe mooie herinneringen wensen voor het nieuwe jaar.

Vandaag was het dan New Year's eve zoals ze het hier noemen en het oudejaarsgevoel van Nederland hadden we niet echt. Wel luisterden we tijdens het ontbijt via de laptop naar de Top 2000 om in de stemming te komen.
Het was grijs weer en maar 17 graden maar dat mocht de pret niet drukken, we gaan de laatste dag van het jaar vieren in SeaWorld. We deden wel een lange broek aan en namen vesten en truien mee. Tom is een echte die-hard en hield het bij zijn Florida outfit.
Rond 11 uur reden we bij huis weg en na parkeergeld betaald te hebben bij SeaWorld werden de auto's al doorgestuurd naar een overload parkeerplaats aan de overkant van de weg. Ik stapte alvast uit en wachtte bij de ingang tot de anderen kwamen.
Van te voren had ik een elektrische rolstoel geregeld want we zouden vandaag heel wat aflopen. Deze stond keurig voor me klaar en we konden fijn onze tassen in de enorme mand stoppen.
Toen we voorbij Manta liepen zagen we dat de wachttijd maar 5 minuten was en deze attractie gingen ze gelijk doen.Tom, Sebastian en Nathalie vinden deze achtbaan geweldig en ook Hannelore was erg enthousiast na afloop.
We wilden de Pets Ahoy show zien van 13 uur maar de show was al helemaal vol. We liepen toen door naar het Dolphin Theater voor de dolfijnenshow Blue Horizons. Voor de rolstoelers was er bovenin plaats in het theater en de kinderen gingen wat meer naar beneden zitten.
Helaas was het zachtjes gaan regenen en we hoopten dat de lucht snel wat op zou klaren.
We genoten van het park in kerstsfeer met mooie lampjes en de kerstbomen op het water.
Omdat het toch steeds harder ging regenen kochten we poncho's en een paraplu. Gisteren had ik poncho's zien liggen bij Walmart en had deze eerst willen kopen maar niet gedaan.Om wat op te warmen gingen we koffie drinken en wilden hier een Funnel cake bij eten (lijkt op oliebollen)  maar het kraampje bleef de hele dag dicht.
Daarna was het tijd voor een Orca show One Ocean. We deden de show van 16 uur en ik had een prachtige plek midden voor het spektakel. Het is dan extra leuk dat je de camera man kunt volgen om te zien waar de orca's gaan springen.
In het park was maar op 3 plaatsen Wifi waaronder in het Shamu stadion en natuurlijk moet er dan even gekeken worden.Het was een behoorlijke uitdaging om met een rolstoel tussen de hordes mensen te rijden en ik ben blij dat ik maar één paar enkels geraakt heb en één ADHD jongetje aangereden heb. Die liep als een stuiterbal heen en weer te rennen.
We wilden de attractie Antarctica Empire of the Penguin gaan doen maar hier was het gigantisch druk en daarom liepen we door naar Kraken waar ze met z'n vieren in de achtbaan gingen.

Inmiddels wat het 18 uur geworden en begonnen we wel trek te krijgen. In het Voyageur's Smokehouse was ook wifi dus konden we onze familie en vrienden in Nederland alvast een gelukkig nieuwjaar wensen. Wij moesten nog 6 uur wachten.
We zochten zitplaatsen op voor de ijsshow Winter Wonderland on Ice en genoten van deze prachtige show. Zo knap hoe ze schaatsen en zo mooi gedaan met de kerstbomen op de achtergrond. Alleen heb ik nu wel even genoeg kerstliedjes gehoord.Hierna was het tijd voor de show Shamu Christmas Miracles en wat een mooie show was dat. We vonden het veel mooier dan One Ocean en genoten van de muziek en de lichteffecten en de sprongen. De saxofoonist speelde fantastisch.
We liepen tussen de hordes mensen terug naar de ingang van het park waar we een lekkere kop koffie gingen drinken met een warme Churros.
Dit is de eerste oudejaarsavond in jaren dat we zonder alcohol het nieuwe jaar ingaan, vooral Hannelore en Sebastian vonden dit heel bijzonder, haha.

We gingen nog even bij de roggen kijken en aaien. Ik vind dat zulke leuke beesten. Ook bekeken we het aquarium onder Manta.

Omdat er nu geen lange wachtrij meer was bij  de pinguïns gingen we deze attractie nog doen en kozen de mild ride in plaats van de wild ride. Het is allemaal heel mooi gemaakt maar echt speciaal is de ride niet. De pinguïns aan het eind zijn wel erg schattig en je kunt als je uitgestapt bent nog een poos blijven kijken maar we wilden een mooi plekje gaan zoeken voor het vuurwerk.
 We gebruikten onze poncho als kleed en zaten op het gras, aan het meer, in het maanlicht onder de palmbomen! Mooier kun je het nieuwe jaar toch niet ingaan?

Het vuurwerk begon prachtig tot aan het aftellen van het nieuwe jaar. Daarna ging het vuurwerk verder maar ineens ontplofte al het vuurwerk in één grote vuurbal en kon je amper meer kijken zo veel licht was er ineens. Volgens ons ging er iets niet helemaal goed want het was direct over.
Het park zou openblijven tot 1 uur en ook de achtbanen bleven rijden maar wij gingen naar de uitgang waar we de rolstoel inleverden en met een trammetje naar de parkeerplaats aan de overkant werden gebracht.
Thuis kleedden we ons snel om en zo sprongen we op 1-1-2015 om 1 uur in de warme jacuzzi met een biertje en een wijntje.

Voor het nieuwe jaar heb ik geen goede voornemens maar ik hoop dat ik oudjaarsavond 2015 op net zo'n gezellige manier met Tom en de kinderen mag vieren.
Iedereen ontzettend bedankt voor de leuke reacties op het blog en de goede wensen.


20 opmerkingen:

 1. Wauw een dag die ik zo zou doen.. Hebben jullie ook the light up the night van shamu gedaan? De show die ze in principe alleen in de zomer hebben. Heel veel geluk en alles goeds in 2015

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Kim de laatste show hebben we niet meer gezien want er waren zoveel andere leuke dingen die we wilden doen.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie dag om het jaar af te sluiten. Wij wensen jullie een prachtig 2015 met vele mooie reizen, een goede gezondheid en fantastische culinaire ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige dag in Seaworld. Ik wens jou en je gezin alle goed toe voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig om oudjaar in Seaworld te vieren, die show ziet er prachtig uit!
  Jullie een mooi 2015, met hopelijk veel gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel heel bijzonder om op deze manier oud en nieuw te vieren. Lijkt me geweldig. Ik wens jullie allemaal een mooi 2015 toe. En het jaar is voor jullie in ieder geval goed begonnen want jullie zijn gewoon nog steeds in Florida!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een super dag hebben jullie gehad en ook ik hoop dat ik oudjaar 2015 opnieuw mag genieten van jullie verhalen!
  Een heel gezond, gezellig en liefdevol jaar toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzondere manier om zo een keer oude jaars avond te doen. En dan heerlijk in een jacuzzi eindigen.
  Ik hoop inderdaad dat je op dezelfde manier volgend jaar mag eindigen en alle maanden er tussenin niet al te zwaar voor je zal zijn. Een positief, liefdevol en zo gezond mogelijk 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wat een een super mooie manier om zo oud en nieuw door te brengen.
  Dit zijn echt geniet momentjes!!!
  Jullie ook een heel goed en gezond 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een aparte dag, zo'n laatste dag van het jaar in Seaworld. Anderen zijn me al voor gegaan, maar hij (eigenlijk jij :-) ) maakt mooie foto's. Die avond show, echt mooi.

  Ik ga voor je duimen dat oudejaarsavond 2015 net zo mooi zal mogen zijn. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heerlijk om zo het nieuwe jaar in te luiden!! wij wensen jullie een geweldig en gezond 2015 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nogmaals een mooi 2015 gewenst. Sebastiaan, Hannelore en Nathalie morgen een goede vlucht.. Wij hebben nog 1 dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een toeval dat ik je nog zag in Seaworld, tussen al die mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel toevallig dat je ons zag tussen die mensen massa in. Geniet van jullie laatste dagen Marijke.

   Verwijderen
 13. Voor jullie ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi einde van 2014! Heerlijke dag lijkt me zo.
  Voor 2015 wens ik je alle goeds toe!!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om met de mensen waar je om geeft de overgang naar het nieuwe jaar te maken.
  Happy New Year.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een heel gezellig gezond 2015 gewenst, de start is al geweldig!!!! ENJOY!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een topdag zeg, alles goeds voor 2015 toegewenst voor julie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke dag! Alle goeds voor jullie in 2015! En zoveel mogelijk genieten....

  BeantwoordenVerwijderen