dinsdag 16 december 2014

Relaxen en Mickey's Very Merry Christmas Party

Vandaag was het prachtig weer, lekker zonnetje, mooie blauwe lucht en we hebben de temperatuur zien oplopen naar 23 graden.
In de ochtend bleven we fijn thuis en lazen wat, zwommen wat en relaxten.
De pool guy kwam langs om het zwembad te inspecteren en pool deck schoon te maken.


We kletsten nog een poosje met de kinderen op skype en rond een uur of twee gingen we op pad.
Bij onze Amerikaanse bank moesten we nog wat dingetjes regelen en omdat er vlak bij een Starbucks zat gingen we daar een bakkie halen.
Bij de kassa stond een mand met "stocking fillers" met 40% korting en ik zag 2 ontzettend leuke kopjes, eigenlijk dus ornamenten voor in de kerstboom maar omdat wij thuis meestal espresso koffie drinken vond ik ze wel leuk om mee te nemen.
 Hierna reden we naar Magic Kingdom voor de Mickey's Very Merry Christmas Party, deze is er nog tot 19 december.

De party begint om 19 uur en vanaf 16 uur 's middags kun je al terecht en krijg je speciale polsbandjes. Mensen met normale toegangstickets moeten het park om 19 uur verlaten.
Tom zette me af bij Guest drop off zodat ik het lange stuk van de parkeerplaats niet hoefde te lopen en we namen de monorail naar de ingang van Magic Kingdom.

Het zag er heel feestelijk uit en een hoop mensen hadden zich flink uitgedost. Nadat onze tassen gecontroleerd waren, liepen we langs de controle. We hadden al E-tickets uitgeprint voor de toegang en huurden bij Wheelchair rental een rolstoel.
Lopen zou misschien nog wel gaan met verschillende stops maar zeker als het zo druk is en je overal moet wachten krijg ik erg last mijn rug en hadden we besloten toch een rolstoel te huren. Ik had gelezen dat je 50 dollar borg moest betalen en 12 dollar voor de huur maar ze vroegen alleen de huur.
De party vanavond was uitverkocht en er zouden 24.000 mensen binnen zijn.
We keken onze ogen uit in Main Street, prachtig het kasteel tegen de blauwe lucht.


Ik had thuis Fast passes geregeld voor Mickey's PhilharMagic en hier konden we zo naar binnen. Dit blijft een leuke attractie.
Hierna hadden we een fast pass voor de Jingle Cruise en ze snapten niet dat we geen Magic Bands hadden of een toegangskaartje maar toen ik onze E-tickets liet zien en uitgeprinte fast pass reserveringen mochten we doorlopen.
De stoel lieten we staan en liepen naar de boot. Het blijft erg vermakelijk en zeker als er kleine kinderen aan boord zijn die geloven dat de beesten echt zijn. De kapitein was behoorlijk hyper en ging volledig op in zijn rol.


Op ons gemak liepen we ( nou ja, ik zat en Tom duwde me en manoeuvreerde me tussen alle mensen door) naar Tomorrow land. Als laatste hadden we een Fast Pass voor Buzz Lightyear en ook hier waren ze even verbaasd dat we geen magic bands hadden maar mochten we via een speciale rolstoel ingang naar de karretjes toe. De wachtrij was 50 minuten dus dat scheelde een boel. We vinden het een leuke attractie alleen lukt het schieten me voor geen meter, haha,
Omdat we trek begonnen te krijgen deelden we samen een Pretzel met mosterd.
De people mover vinden we ook altijd leuk om te doen en we mochten de rolstoel tegen het hek parkeren en direct de loopband op naar de karretjes, mooie service.
Het was al snel donker geworden en mooi om alle verlichting in het park te zien.
We bekeken de show A Frozen Holiday wish voor het kasteel en daarna werd het kasteel prachtig verlicht.
Als avondeten aten we vanavond een broodje Philly Cheesesteak met een hotdog.
We wandelden het park door en bekeken het nieuwe gedeelte in Fantasyland met de Seven Dwarfs mine en kasteel van Belle en het Beest. Hier werden we steeds gecontroleerd of we wel polsbandjes om hadden.
Bij Pinocchio Village Haus haalden we de gratis hot chocolate en cookies op.


We gingen weer richting kasteel om op zoek te gaan naar rolstoelplaatsen voor de Once Upon a Christmas parade maar het stond al bomvol. We vonden gelukkig nog een plekje en genoten van de optocht.
Helaas maakt mijn camera niet zulke mooie foto's in het donker.
Hierna bekeken we een show waarbij het kasteel werd verlicht met aansluitend schitterend vuurwerk.


Het was allemaal prachtig om te zien maar ik begon inmiddels heel erg koud te worden van het stil zitten en we overlegden om niet te wachten op de volgende optocht en vuurwerk show en alvast richting de uitgang te lopen. Er viel nepsneeuw in Main Street en alles was mooi verlicht. Het is wel gek om in een rolstoel tussen die enorme mensenmassa in te zitten, wij zijn allebei vrij lang en normaal kijk je dus over de mensen heen. Maar een hoop mensen hebben wel respect voor je en gaan opzij of knikken je vriendelijk toe.

We mochten de rolstoel meenemen in de monorail en hem neerzetten op de parkeerplaats in speciale vakken. Dat was wel fijn. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen kon ik niet stoppen met hoesten en had het vreselijk koud. Ik voelde me ineens zo belabberd en was blij dat we thuis waren. Mijn ademhaling piepte helemaal en ik was snotterig.
Thuis gingen we gelijk in de hete jacuzzi wat erg fijn was en ik nam alvast maar een paracetamol in. Hopelijk wil het slapen straks een beetje lukken.

16 opmerkingen:

 1. Niet ziek worden, je hebt nog 3 weken. Wat mooi allemaal, krijg er steeds meer zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dag was dit. Hoop dat je bent opgeknapt, het is in ieder geval lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker even bijgelezen op jullie blog en helemaal in kerstsferen gekomen. Jullie zijn lekker aan het genieten van deze mooie tijd van het jaar !

  Ik ben helemaal weg van die lieve Starbucks kopjes. Groot gelijk, die hang je niet in de boom, die gebruik je gewoon :-)

  Tja en dan MVMCP........ Dat is er 1 die erg hoog op mijn verlanglijstje staat 😀.

  Doe het lekker rustig aan de komende dagen, wordt niet ziek en vanaf zaterdag dubbel genieten met de kids er bij !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet ziek worden hoor. Er valt nog zoveel te genieten. Deze foto's brengen me al helemaal in de goede kerstsfeer. Jullie hebben lekker genoten en wij mogen een beetje meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat ziet het er allemaal mooi uit in MK.
  Hoop dat je verkoudheid niet doorzet.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie hebben genoten bij Mickey and Friends. Maar er valt nog veel meer te genieten dus niet verkouden worden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lekkere dag, super foto's van het kasteel!!
  Hè Anita, niet ziekjes worden hoor!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jee, oh jee niet verkouden worden. Al snap ik het wel want de temperaturen schommelen enorm. Maar dit was weer een lekker dagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke dag, en wat fijn dat jullie die rolstoel konden huren. Zo kan je toch lekker lang genieten daar.
  En nu hopelijk niet ziek worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, daar heb je geen tijd voor hoor om je in te zitten over een griepje!!
  Wat een zalige dag, en wat heerlijk dat jullie zo kunnen genieten van al die mooie versieringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet ziek worden hoor! Het ziet er prachtig uit, dat mooie weer en vuurwerk en lichtjes.

  Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo wat een super dag en fijn dat je een rolstoel had,zo heb je er toch nog een lange dag van gemaakt.
  En te hopen dat je paracetamolletje goed werkt en morgen weer kan gaan genieten..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lijkt me dat ook leuk zo'n christmas party in Disney. Ja Disney kan dat wel. Fijn dat je een rolstoel had want het zijn toch heel wat meters die je anders af moet leggen. Enne nu niet de griep krijgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke kopjes! Wat een heerlijke dag, we genieten van de mooie foto's. Hopelijk voel je je morgenochtend weer een stuk beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een prachtige dag,vol met mooie momenten,behalve dan je belabberd voelen,hoop dat je je snel beter gaat voelen want jullie hebben nog wel het een en ander te doen.

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is het toch leuk in MK met al die kerstlichtjes, sfeertje hoor :). En ideaal die rolstoelservice, zo hebben jullie nog lekker veel kunnen zien. Nadeel is idd wel dat je snel afkoelt. Hopelijk ben je morgen weer opgeknapt!

  BeantwoordenVerwijderen