zaterdag 20 december 2014

Manatee viewing, shoppen International Plaza, kinderen ophalen en Chili's

Na ontbeten te hebben, genoten we eerst nog een hele poos van het lekkere weer en de temperatuur liep al snel op tot 24 graden.
De vlucht van de kinderen volgden we via flight tracker en zij zouden rond 13 uur landen in Atlanta.
Toen we op weg gingen tankten we de auto vol, met deze prijzen word je wel blij, $ 2,38 voor een gallon. Dan maakt het niet uit of je met een dikke auto rijdt.
We reden richting Tampa, naar Apollo beach waar we bij de electriciteitscentrale manatees gingen kijken. Ik had hier over gelezen in het blog van Kim. Dit gratis toegankelijke centrum is een natuurreservaat waar een groot aantal manatees samenkomt in het warme water van een energiecentrale. Het Manatee Viewing Center ligt bij het Big Bend Power Station in Apollo Beach.

Het was totaal niet druk onderweg en we konden goed doorrijden.Er zwommen veel manatees en we konden ze goed bekijken. Het was grappig om een manatee op zijn rug te zien zwemmen net als een otter. Ook zagen we kleine haaien zwemmen die soms uit het water sprongen. Wat een bijzondere plek en wat een schril contrast.
Een kolencentrale is niet iets waar je snel aan denkt bij een uitstapje om de natuur te ervaren, maar manatees komen op het warme water van de afvoer van de centrale af. Er wordt zout water uit Tampa Bay gebruikt om de centrale te koelen; wanneer het weer terugstroomt in het kanaal, is het warm en zuiver. Ze werden hier voor het eerst in 1986 in groten getale waargenomen. Er kwamen zo veel mensen kijken naar de dieren dat de eigenaars van de energiecentrale besloten er een speciaal centrum aan te wijden. Het center is tussen november en april elke dag open.

 
We kregen van de kinderen een sms dat ze veilig waren geland in Atlanta en alle koffers meegekomen waren. Ze zouden een hamburger gaan eten bij Checkers en om half 4 doorvliegen.
Wij reden naar de International Plaza mall vlakbij Tampa international airport. De TomTom wees ons de route dwars door de stad waar het uitgestorven was.
Als eerste kochten we bij Crate & Barrel een moderne kerstboom. Ik had deze gisteren al gezien in The Mall at Millenia en vond hem zo leuk dat we besloten deze te kopen.


Ze verkopen zulke leuke spullen in deze zaak. Echt een geweldige winkel om rond te neuzen. In de shopping mall konden kinderen op de foto met Anna en Elsa en was er een leuke Frozen voorstelling.


Nadat we koffie gedronken hadden bij Starbucks, reden we naar de parkeergarage bij het vliegveld om de kinderen op te halen. Ze waren om 5 uur al geland en het was heerlijk om ze weer te zien en te knuffelen.
Eindelijk! Hier hadden we allemaal zo lang naar uitgekeken.

Nadat we de koffers opgehaald hadden, ging ik even met Marijke kletsen die op dezelfde vlucht gezeten had. Het was erg leuk om elkaar weer te zien.
Monique had vanuit Tampa al een vroegere vlucht gehad dus die heb ik niet ontmoet maar de kinderen hadden wel even met haar gepraat.
Onderweg in de auto kletsten de kinderen honderduit en ze hadden een goede en voorspoedige reis gehad. Op Schiphol werden ze nog uitgezwaaid door mijn broer Wilco. Ze hadden Daphne Deckers nog gezien die had in hetzelfde toestel naar Atlanta gezeten, maar die vloog door naar Orlando airport.
Hieronder volgen een paar foto's van hun reis:


Ik belde onderweg in de auto alvast naar Chili's bij Champions Gate om een call ahead reservering te maken. Daar aangekomen kregen we een grote tafel en bestelden als appetizers, uienringen en nacho's met kaassaus en guacamole vooraf.
Daarna kozen we de chicken fajitas van het 2 voor 20 dollar menu en Sebastian nam fajitas met steak en garnalen. Het was erg lekker.


Thuisgekomen gaven we Hannelore een rondleiding door de villa want het was haar eerste keer Amerika. Sebastian was voor het laatst in augustus 2012 hier geweest en Nathalie in augustus 2013.
Ze waren blij alles weer te zien en het voelde voor hun ook als thuiskomen. Het was nog steeds lekker buiten en we dronken koffie en thee op het terras.
We tuigden de kerstboom op en daarna gingen de kinderen in de jacuzzi en lekker op tijd naar bed.

23 opmerkingen:

 1. Lekkere drukke dag vandaag en de kinderen weer veilig aangekomen. Dat wordt een hele gezellige kerst zo met de familie. Wat hebben jullie trouwens een leuke kerstbom gekocht!
  Groetjes en Have Fun!!
  Yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HeerLijk he anita zo allemaal samen genieten.......en inderdaad is die kerstboom wel heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk voor jullie dat de kinderen er nu ook zijn. Op naar een gezellige kerst met z'n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepie het gezin is weer compleet. En de kerstboom staat ook heel erg leuk. Kortom jullie waren al aan het genieten, maar nu iedereen er is wordt het helemaal een feestje. Ontzettend veel plezier daar met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit maakt het feestje compleet. Wat een fijne kerst zo met zijn allen in Orlando. Optimaal genieten de komende dagen. En wij lezen graag mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kerstboom, en wat heerlijk dat de kinderen er nu zijn. Lekker genieten nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig de fam weer compleet!!!
  En wat een leuke kerstboom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat wordt een fijne kerst voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och.....ben weer helemaal bijgelezen, heerlijke dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook wij zijn weer helemaal bij , geniet met je gezin en een Fijne Dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk met z'n Allen kerst vieren, goud waard!!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was leuk om je kinderen te ontmoeten.Vond het leuk om je weer keer te zien.
  Bij ons voelt het ook weer als thuiskomen.

  We hebben een prima appartement.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk dat het gezin weer compleet is en wat hebben de kids weer gezond gegeten onderweg :)
  Wat een schitterende plek voor de manatees, het blijven leuke beesten!
  Ik vind je kerstboom geweldig en ik kan me goed voorstellen dat je je in moet houden in dat winkeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Anita & Tom, ik heb nu pas jullie blog vanaf het begin kunnen lezen en wat hebben jullie het prima naar de zin. Ik zie veel mooie foto's voorbijkomen en meteen maar leuke tips opgeschreven want door jullie verslag begint in Huize PenPe het Florida-virus toch ook weer flink te kriebelen en aangezien de vliegtickets de afgelopen dagen flink in prijs zijn gedaald.... ;-)

  ps,
  Wat een gave kerstboom !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gezellig, ze zijn er en het grote genieten kan beginnen met elkaar! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk weer, het gezin is weer compleet. Gezellig samen de feestdagen vieren!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaaa top! Goed aangekomen gelukkig :)
  Geniet ervan! Dik verdiend
  Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk dat jullie gezin nu weer compleet is! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk iedereen weer bijelkaar en nu is het helemaal optimaal genieten van de kerst en alles wat erbij komt.Heel veel plezier met zijn allen.

  Mooi boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke kerstboom!!
  Heerlijk om weer als gezin compleet te zijn, zeker met de kerstdagen. Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe heerlijk is dat, jullie gezin is weer compleet en nu kunnen jullie lekker samen gaan genieten van de kerstdagen in Orlando! Ontzettend leuke kerstboom hebben jullie.
  Heel veel plezier en geniet er maar met volle teugen van!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De kinderen en ik vonden het leuk om jullie kinderen ontmoet te hebben (al was het kort en op de roltrap haha)! Veel plezier met elkaar en de groetjes uit Windermere!

  BeantwoordenVerwijderen