donderdag 18 december 2014

Indian River boottour, Grills Riverside, Blackpoint Wildlife Drive en Festival of Lights

We stonden vanmorgen op tijd op en namen een snel ontbijtje. Om kwart over acht gingen we de deur uit op weg naar Melbourne, aan de oostkust.
Ik hoestte nog wel veel maar voelde me gelukkig niet koortsig meer.
We vinden het altijd heerlijk om in Florida met de auto te rijden, zo relaxed en er is zoveel te zien onderweg. Een leuke radiozender aan en genieten maar.
Om 10 uur kwamen we aan bij het restaurant Grills Riverside dat naast de Indian River Tours boot lag.
Daar dronken we een kop koffie en thee en meldden ons om 10.15 uur bij het hokje van de River Tours.

foto van internet

We hadden via Groupon kaartjes geboekt en kregen per persoon een voucher van 5 dollar om te besteden in het restaurant. Er waren maar 18 mensen aan boord en je kon makkelijk over de boot heen en weer lopen en kijken waar je wilde. De kapitein vertelde van alles over de vogels die we tegenkwamen onderweg en over het gebied waar we langs voeren.
De dame die ook mee was tuurde constant door haar verrekijker op zoek naar dolfijnen.We zagen heel veel soorten vogels onderweg en op een gegeven moment ook een paar dolfijnen, zo leuk. Maar de boot ging niet hard genoeg zodat ze mee konden zwemmen en als ze vlak bij de boot waren legde de kapitein de motor stil.
Er stonden prachtige huizen aan de waterkant met een eigen boot deck. We zagen ook nog een manatee zwemmen.Manatee
Het was prachtig weer en we genoten volop van het boottochtje. Er werd gezellige Caribische muziek gedraaid.
Na twee uur gevaren te hebben keerden we terug en gingen bij het restaurant lunchen.
Ik nam een Mahi Mahi vis sandwich en Tom had een Reuben sandwich met corned beef en zuurkool.


Ik had zin in een beker melk en kreeg toen een plastic beker met wel een halve liter melk erin, ongelooflijk.
We gingen buiten kijken en wilden de boot op de foto zetten als hij om 13.30 uur vertrok maar hij ging niet. Toen we een aantal weken geleden probeerden te reserveren voor de middag tour werd ons gezegd dat deze tour volgeboekt zou zijn, maar deze tour ging dus gewoon niet door.

Hierna reden we naar Blackpoint Wildlife drive en hoopten wat alligators en turtles te spotten, maar helaas hadden we geen geluk. Tom zag wel een gordeldier wegschieten in de bosjes.
Kennedy space center
Het was een prachtig gebied en de wolkenpartijen waren zo mooi en dan de zon op het water, Ik kan daar zo van genieten.
We hebben heeeeel veeeeeeel  vogels gezien, fantastisch.

We wilden ook nog naar het manatee observation point maar we hadden pech want de Haulover bridge was toch nog gesloten. We wisten dat dit het geval zou zijn van 15 tot 19 december, maar konden het allicht proberen.

We reden toen weer terug naar Melbourne waar we bij een Starbucks een cappuccino dronken met een chocolade cake pop er bij.
Daarna gingen we naar het Space Coast Light Fest, waarbij ze in een park allemaal verlichte kerstversiering hadden geplaatst en waar je met je auto langs kon rijden.
About the Lightfest
The Space Coast Lightfest is a holiday themed drive-through event held at Wickham Park. It is a family oriented celebration featuring shimmering lights and dazzling animated displays (drawing over 15,000 vehicles annually) The 1.1 mile long park is transformed into a winter wonderland filled with hundreds-of-thousands of lights.Experience the wonders of the season up close as you journey through the twinkling displays that thrill young and old! The finale is the 200 foot long Light tunnel with over 30,000 bulbs that completes your experience in a pulse of color.
Het was mooi gedaan en erg leuk om te doen.
Rond half 9 waren we weer thuis en terwijl Tom ging lezen maakte ik het blog en daarna gingen we als afsluiter van de leuke dag in de jacuzzi.

13 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt, heerlijk die rust die dat uitstraalt!
  Wat een geweldige sfeer met al die kerstverlichting, jullie boffen maar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dag, prachtig daar! En wat een weertje!
  Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag zeg. Leuk dat jullie een manatee gespot hebben en dolfijnen. Die zie ik toch liever dan een gator. En wat een leuke afsluiter om langs de kerstverlichting te rijden. Al helemaal in de stemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke dingen weet je toch elke keer weer te verzinnen zeg! Als ik jouw blog lees heb ik altijd wel een tip voor iets leuks. Of het nu om een rastaurant gaat, dieren spotten of andere leuke bezienswaardigheden. Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een topdag, en wat mooi op Black Point Wilddrive hebben jullie best veel Roseate Spoonbills gezien, dat zijn erg fraai birdies :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag! Lekker veel natuur en heerlijk weer, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke dag weer. Gelukkig voel je je weer beter, fijn!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel gedaan weer. En wat leuk al die feestverlichting waar je langs kunt rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke cruise hebben jullie gehad.
  En wat boffen jullie met het weer,het is hier erg koud en nat!!!!!
  En heerlijk elke avond ff in de jacuzzi....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je weer een beetje opgeknapt bent. Kun je weer optimaal genieten van al deze mooie dingen. Erg mooi die kerstverlichting allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een lekkere dag weer, wij vonden het ook erg leuk op de boot toer,jullie hebben de dag weer vol benut, mooie foto's en veel gezien en gedaan.

  Fijn dat je je weer wat beter voelt,vandaag ook weer een fijne dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne dag, wat is de natuur van Florida toch prachtig, dat verveelt nooit! We genieten mee door jullie mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen