donderdag 25 december 2014

Disney Boardwalk, monorail, Downtown Disney en Kobé Japanese steakhouse

Vandaag was het dan eindelijk echt kerst en het voelde best gek om het hier te vieren. Je bent zo gewend aan jarenlange tradities thuis. Maar wat ben ik blij dat ik kerst kan vieren met ons gezinnetje in het heerlijke Florida.
De dag begon fris, met zo'n 15 graden en bewolkt.
Na een lekker ontbijt met  o.a. warme broodjes met Philadelphia en zalm dronken we buiten koffie op het terras en rond de middag reden we naar Disney Boardwalk.


Hier wandelden we over de pier en bekeken de bootjes, winkeltjes en genoten van de sfeer.

We wilden met de monorail langs wat hotels rijden en reden als eerste naar het Contemporary hotel. We moesten langs de ingang van Magic Kingdom en hier stond dat het park "Full" was. Er stonden nog enorm veel auto's die toch probeerden binnen te komen.
Bij het hotel aangekomen konden visitors niet toegelaten worden en reden we naar het Grand Floridian hotel. Maar ook hier was de toegang vandaag alleen voor hotelgasten. Bij het Polynesian hotel waagden we nog een poging en hier stond geen bord en mochten we na de ID te hebben getoond parkeren en een kijkje nemen in het hotel.
Het Hawaii thema was leuk doorgevoerd in het hotel en we bekeken de mooie hal en maakten gelijk maar even gebruik van de toiletten.


Daarna stapten we in de monorail die totaal niet vol zat en stapten bij de eerste stop, het Grand Floridian hotel uit. Ik wilde hier graag het gingerbread huis bekijken.De monorail reed langs het Magic Kingdom en daarna kwamen we aan bij het Transport and Ticket Center. Hier stapten we even over in de monorail naar Epcot waar je een leuk uitzicht hebt over het park terwijl de monorail een rondje rijdt.
We hoorden dat de wachttijd bij Soarin' 2,5 uur was en Spaceship Earth zelfs 3 uur.Nadat we het rondje gereden hadden, stapten we bij het Polynesian weer uit waar we een lekker bakkie koffie gingen drinken met een Mickey cookie.

Hierna gingen we met de auto naar Downtown Disney. Hier stond een lange rij met auto's die de parkeergarage in wilden. Aan de overkant van de weg op de parkeerplaats van Cast Parking was additionele parkeergelegenheid en hier vandaan liepen we naar Marketplace.
Gelukkig ging het lopen me goed af en had ik geen last van mijn rug. Dit komt vast door de antibiotica en Prednison.


Basin

 Vandaag werden er Peppermint Bark chocolaatjes uitgedeeld bij Ghirardelli, erg lekker.

Het zonnetje kwam 's middags ook nog even door en het werd zo'n 17 graden.
Er waren genoeg mensen die net als wij wilden rondkijken in Downtown Disney, het was druk maar geen gekkenhuis en je kon aardig rondkijken in de Disney Store en Lego winkel.
Tot het voorjaar van 2016 wordt er nog volop gerenoveerd en het is er nu niet op z'n mooist maar het resultaat zal bijzonder fraai zijn, volgens mij. Downtown Disney gaat dan Disney Springs Florida heten.
We bekeken ook nog even het leuke schilderijen winkeltje Pop Gallery. Ze verkopen hier zulke leuke beeldjes en schilderijen. Vooral die van Doug Bloodworth vinden we heel erg leuk.
Voor vanavond 18 uur had ik een reservering gemaakt bij Kobé Japanese steakhouse en we waren er mooi op tijd. We kwamen aan de Tepanyaki tafel te zitten met een groep van 5 personen uit Engeland. De chef Yatisma was erg vrolijk en maakte leuke grapjes en niet de standaard flauwe grapjes. Er was een speciaal Holiday menu vanavond en we hebben gesmuld. Het leek of we meer kregen dan andere keren.Omdat we bij de reservering aangegeven hadden dat het onze Anniversary was kwamen ze met een trommel aan tafel om ons te feliciteren en kregen we Kobé koksmutsen op en 2 cupcakes met kaarsjes.

Thuisgekomen gingen we eerst uitbuiken en daarna deed iedereen lekker waar hij/zij zin in had, bubbelen in de jacuzzi, lekker lezen, tv kijken en de mannen gingen samen poolen in de games room.
Ik heb flink kunnen oefenen met m'n nieuwe camera vandaag en vond het een heerlijke kerstdag.

17 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dag weer en wat een lef om met kerst langs de parken te gaan, petje af. Leuk al die foto's erbij, gaat je goed af het fotograferen.

  Gr. Ronald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke 1e Kerstdag! Leuke dingen hebben jullie gedaan, en die drukte in de parken, daar moet je toch ook niet aan denken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfff, wat een drukte overal, ik zou de parken inderdaad vermijden, maar wat een heerlijke dag was dit. Heerlijk uiteten met je familie, top! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beter kan kerst toch niet worden. Wat een heerlijke dag. Je gezin om je heen, een beetje Disneysfeer proeven en lekker eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een zalige manier om kerst te vieren, ik ben echt jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt mij dus ook geweldig om met Kerst in Florida te zijn. Dankzij jullie blog ben ik dat dus ook een heel klein beetje. Erg leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad.....en wat een mega drukte zeg. Ik ben erg benieuwd hoe Down Town eruit komt te zien hoor......Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo wat een mooie tijd hebben jullie gehad zeg. Mooi om te zien tijdens de echte kerst. Lekker genieten en eten. Dat is de echte kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In plaats van het Nederlandse gourmetten nu aan de bakplaat in Orlando met kerst. En ondanks de mega drukte toch weer lekker veel gezien en gedaan. Met daarbij goed gelukte foto's met het nieuwe toestel. Heerlijk om dat met het gezin te mogen beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke Eerste Kerstdag en mooie foto's maakt de Sony hoor. Op naar de Tweede!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf om de eertse kertdag in florida te zijn!!!
  Jullie hebben er een leuke dag van gemaakt,en naar ja kobe ziet er goed uit.
  Wilde we vorig jaar ookeens gaan eten,maar de tjd vliegt daar en gewoon geen tijd voor gehad..
  En je camara werkt goed moo foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super om kerst te vieren in Florida, nog eens een droom voor ons!
  Je foto's zijn prachtig Anita, echt een heerlijke dag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke foto's van jou en Tom!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben ook een heerlijke dag gehad zie ik!! Leuk he dat Gingerbread house, en het ruikt er ook zo lekker! We zagen op de tv al dat het bij de Disney parken een gekkenhuis was, wij ontwijken ze deze vakantie ;). Veel plezier verder met z'n allen en de groetjes vanuit Windermere!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op i pad lukt het niet om reaktie achter te laten op laptop wel. Dus hier mijn reaktie. Wat een belevenissen weer. Wat een leuke plaatjes, maar mis toch een beetje de sneeuw. Een kerststalletje in de zon. Het is hier niet veel beter, maar wel een stuk kouder. Geniet er van met z'n allen en ik volg je wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig, kerst in Florida. Ziet er allemaal gezellig uit en je foto's zijn prachtig dus dat gaat goed met je nieuwe camera.
  Groetjes,
  Yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke foto's. Vorig jaar waren wij rond de jaarwisseling in Florida, toen ook een heel dorp van gingerbrwad gezien, echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen