donderdag 1 januari 2015

Uitslapen, Congo River Miniature golf en Bahama Breeze

Iedereen sliep vandaag uit en we ontbeten pas laat. We lazen de leuke reacties op het blog en facebook en gingen rond half 2 weg van huis.
Sebastian wilde nog voor hij naar huis ging warme kip van Publix eten en aangezien we wat boodschappen nodig hadden reden we naar de Publix supermarkt in Celebration waar we alle paden door slenterden.
Dit is echt een mooie supermarkt met veel lekkere kaasjes, noten, wijnen, delicatessen en een ruime keuze aan boodschappen.
Nathalie, die dol is op bakken, zag een leuke mini muffinvorm die ze niet kon laten liggen.
Nathalie en Hannelore wilden allebei een plak lemon cake bij Starbucks eten, dus dat was onze volgende missie, een stop bij Starbucks aan het meer in Celebration.
Hierna reden we naar de 192 waar we een nieuwe poging gingen wagen bij Congo River Golf om te mini golfen. Het was best druk maar we gingen toch spelen. Ze hebben 2 banen met 18 holes, we hadden een bon voor 1 gratis speler en wat korting per persoon.
Het was hartstikke leuk en we hebben erg gelachen. Het was lekker weer, rond de 22 graden.
\
De keuze voor het restaurant voor de laatste avond hadden we aan de jongelui overgelaten en na veel twijfelen werd besloten dat het Bahama Breeze moest worden.
Dit keer kozen we het filiaal bij Lake Buena Vista, deze vinden we net iets gezelliger dan aan de 192.
Omdat het Happy Hour was tot 6 uur, was het bier 3 dollar en de wijn 1/2 price. Ook de appetizers waren 1/2 price en we kozen de Spinach dip omdat we die zo lekker vinden en de Skillet simmered jerk shrimp. Smullen maar.
Large shrimp in a garlic-thyme butter with warm Cuban bread for dunking.
Er was op een gegeven moment paniek in de tent want het bleek dat de acht mensen die naast ons aan tafel hadden gezeten weggelopen waren zonder te betalen. De manager helemaal in paniek: Did they just leave??? Ongelooflijk!
Het is natuurlijk best een raar systeem in Amerika, want als je uitgegeten bent brengen ze de bon naar tafel in een mapje. Het is dan "No rush! You can pay when you're ready". Je doet het geld met de tip in het mapje en kunt weglopen en hoeft niet te wachten tot de serveerster het opgehaald heeft.

Vanavond bestelde ik de Seafood Paella (na de enthousiaste verhalen van Rick en Pieter) die overheerlijk was. De schotel was goed gevuld met allerlei vis. Om het iets kruidiger te maken goot ik de knoflookolie van de shrimp appetizer er door heen.
A Caribbean classic, sauteed scallops, shrimp, fish, mussels, chicken and sausage with yellow rice
Hannelore koos voor de fresh pan seared salmon pasta.
Savory cream sauce with fresh spinach, basil, tomatoes and mushrooms on bow-tie pasta
Nathalie had de Jerk chicken pasta, net als vorige keer en ook Sebastian koos opnieuw de Guacamole and goat cheese burger omdat hij die zo lekker vond.
Tom ging voor de Key West fish taco's.
Three flour tortillas with sautéed Mahi Mahi, tomato salsa, cabbage and jicama slaw and side of guacamole
Om af te sluiten deelden we het overheerlijke dessert Chocolate Island.
Rich chocolate mousse on a fudge brownie Island in milk chocolate sauce and vanilla bean anglaise.
Thuisgekomen dronken we thee en koffie en gingen de meiden al hun aankopen uit de verpakkingen halen, bonnetjes eraf knippen en schoenendozen weggooien.

We speelden nog een spelletje pool biljart en keken de eerste aflevering van "Wie is de Mol" terug. Dit is één van onze favoriete programma's en ik ben blij dat we het hier kunnen zien.
Later gingen voor de laatste keer deze vakantie met z'n vijven in de jacuzzi.
We checkten alvast in bij Delta voor de vlucht van de kinderen voor morgen.
Hun vluchtgegevens zijn;
Terugreis
vr 02-01-2015 Tampa - Atlanta
Delta Air Lines
VertrekAankomstVluchtnr
vr 16:45vr 18:20DL2172
vr 02-01-2015 Atlanta - Amsterdam
KLM
VertrekAankomstVluchtnr
vr 20:23za 10:50KL6012

Het zal straks wel wennen zijn als ze weg zijn want het was reuze gezellig met z'n allen. Maar het is zo fijn dat Tom en ik nog een ruime week in Florida mogen blijven.


14 opmerkingen:

 1. Oei de Paella bij Bahama Breeze... nu heb ik helemaal heimwee... waarvoor dank LOL!!
  Een heerlijke dag zo, en... lekkere temperatuur ook!

  Jammer dat jullie kinderen naar huis vliegen, maar hé jullie mogen nog even blijven.
  Dat is nog lekker genieten in jullie vertrouwde huis.

  Groetjes Rick en Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat ieder nog even zijn wensen kon vervullen deze lastste dag. 'T zal stil zijn straks zonder de kids, maar jullie hebben heerlijke dagen gehad met elkaar. En hoe fijn, jullie hieven nog niet naar huis. Gewoon nog even verder gaan met genieten. Gaat vast lukken 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke laatste dag met z'n allen, wel gek dadelijk met z'n tweeën, maar gewoon lekker genieten, komt vast goed. Alles beter dan dat koude grauwe NL!
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst de beste wensen voor 2015!! Dat jullie nog maar veel mogen genieten van verre vakanties (En wij lezen gezellig mee). Jammer dat de jongelui weer weg moeten. Voor jullie nog een fijne tijd gewenst. Groetjes Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag met zijn allen, nog even genieten van de heerlijke dingen die een ieder lekker vindt. Jammer dat ze alweer naar huis moeten. Voor jullie lekker nog een week genieten, en dat zal lukken denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke dag nog met z'n allen, zal best wel stil zijn als ze weg zijn ;-( wel weer lekker dat jullie nog een week hebben in het zonnige Florida;-)
  Groetjes,
  Yvonne en Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk uitje om met z'n alle te gaan mini golfen bij Congo als afsluiter van een heerlijke tijd met het hele gezin. De foto's laten aan alle kanten zien hoe jullie hiervan hebben genoten de afgelopen weken! Wat een lekker idee dat jullie zelf nog een week voor de boeg hebben, dat is relaxen geblazen. Veel plezier nog de komende week met hopelijk veel zonnige dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Richard, digitalman2 januari 2015 om 14:58

  Heerlijk om jullie verslag te lezen, ik kom al helemaal in de stemming! Lekker genieten nog, de laatste week!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat was een heerlijke tijd. Goede vlucht voor de kinderen en jullie nog veel plezier nog even genieten x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het water loopt me al in de mond.mmmm Bahama Breeze. En wat weer een heerlijke dag. We hebben nog nooit gegolfd daar dus die foto's waren erg leuk om te zien. Voor de kids een fijne reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bahama Breeze is ook hier een grote favoriet......vooral de paella hahahaha. Jammer dat de kids weer gaan maar wat hebben jullie genoten!! Ik heb even moeten bijlezen maar weer heer,ikke dagen zo te lezen. Goede reis voor de kids en voor jou en Tom nog een heerlijke week voor de boeg.
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Herkenbaar laatste dagje, alle favoriete lekkernijen nog één keer beleven. Zal wel even stilletjes zijn nu de kids weer naar huis zijn. Maar jullie hebben nog lekker een weekje, geniet er samen van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie winkel is dat de Publix. Ik mag er ook graag rond kijken. De kids een goede terug vlucht. En jullie nog een lekkere week genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat vliegt de tijd snel om als het gezellig is he.
  Jammer dat de kids weer gaan,maar nog ff een weekje samen nagenieten.
  En ja bahama breeze is ook bij ons een van de favorieten mmmmm.
  Voor de kids een goede vlucht en jullie geniet er nog lekker een weekje van.

  BeantwoordenVerwijderen