zaterdag 21 juni 2014

Plannen smeden

Wij hebben de knoop doorgehakt en vliegtickets geboekt voor de grote oversteek!
De artsen geven aan om zoveel mogelijk proberen te genieten, dus deze goede raad gaan we opvolgen.
Al tijden is mijn grote wens om eens kerst te vieren in Florida.
In het verleden zijn we een aantal keer begin januari, na alle feestdagen, in Florida geweest en in 2000 zijn we met de ouders van Tom op 2e kerstdag naar Miami gevlogen. Maar het lijkt me geweldig om er eens echt met de kerstdagen te zijn.
In de kerstperiode straalt overal waar je komt de kerstsfeer je tegemoet, alles is mooi versierd in de pretparken, shopping malls, restaurants en op straat. Amerikanen weten goed hoe ze zoiets moeten aanpakken.
Onze trouwdag is half december dus dat is een extra leuke reden om daar vakantie te vieren.

Christmas time at the Mall at Millenia

Tom en ik gaan lekker lang genieten samen, van 12 december tot 12 januari. We kijken er erg naar uit.
De kinderen zullen op 20 december naar ons toe komen en blijven 2 weken.
Voor Hannelore, de vriendin van Sebastian, wordt dit de allereerste keer Amerika en ze is heel benieuwd na al onze enthousiaste verhalen te hebben moeten aanhoren de afgelopen jaren.

Wij hebben onderstaande vluchten geboekt en gaan vliegen met onze favoriete vliegmaatschappij, Virgin Atlantic. Hopelijk kunnen we boven in het vliegtuig zitten.

Flight itinerary

Leave Fri, Dec 12 12hr 30min Total time
Depart Amsterdam
British Airways 2759
Economy | Boeing 737
211 mi | 1hr 5min
10:55 AM Amsterdam-Schiphol Airport (AMS)
Stop 1 London
11:00 AM Gatwick airport (LGW) | Terminal N
Change of airlines. Time between flights: 2hr 0min
Depart London
Virgin Atlantic 15
Economy | Boeing 747
4,341 mi | 9hr 25min
1:00 PM Gatwick airport (LGW) | Terminal S
Arrive Orlando, Florida
5:25 PM Orlando Airport (MCO)
Return Sun, Jan 11 12hr 5min Total time
Depart Orlando, Florida
Virgin Atlantic 16
Economy | Boeing 747
4,341 mi | 8hr 0min
7:50 PM Orlando Airport (MCO)
Stop 1 London
8:50 AM Gatwick airport (LGW) | Terminal S
Change of airlines. Time between flights: 2hr 50min
Depart London
British Airways 2760
Economy | Boeing 737
211 mi | 1hr 15min
11:40 AM Gatwick airport (LGW) | Terminal N
Arrive Amsterdam
1:55 PM Amsterdam-Schiphol Airport (AMS)
This is an overnight flight, which will arrive one (1) day later.


Bij National Car Rental zijn we Emerald lid geworden en hebben daar een Midsize auto gehuurd en zijn benieuwd welke auto we straks mogen uitkiezen in de Emerald Aisle.

"and choose whatever rental car you would like from the Aisle and only pay the reserved Midsize rate ".


SeaWorld had een speciale actie met Busch Gardens samen; "2 parks - 14 days unlimited visits" voor 85 dollar. Normaal zouden deze tickets voor 2 parken 140 dollar kosten. Dus deze actie tickets hebben we snel geboekt en de e-tickets liggen al klaar.
De kinderen zijn nog nooit in Busch Gardens geweest en het lijkt me leuk om oudejaarsavond in SeaWorld te vieren.

Kort na onze heerlijke vakantie in februari van dit jaar kregen we heel slecht nieuws over mijn gezondheid te horen. Dat heeft ons helaas doen besluiten onze villa Waterlily Orlando te verkopen.
We hadden de verwachting dat mede door het enorme aanbod van villa's op de woningmarkt in Orlando de verkoop nog wel eens een poos zou gaan duren.
Maar tot onze verbazing is onze villa heel snel verkocht.
We hebben dan ook amper afscheid kunnen nemen van het huis en ook de kinderen wilden dolgraag nog een keer naar de villa toe.
We hadden nooit kunnen denken dat het binnen één dag verkocht zou zijn.
Maar tijdens het zoeken naar een villa voor de kerstperiode kwamen we "onze eigen" villa tegen op een verhuursite
Hoe leuk is dat!
We vinden het heerlijk in Watersong en hebben de villa snel vastgelegd en nu gaan we 4 weken genieten van ons stulpje; Wel de lusten, niet de lasten!
We kijken hier allemaal erg naar uit en ik ben zo blij dat mijn gezondheid stabiel is, want dit hadden we begin van dit jaar nooit kunnen bedenken.

Villa Waterlily Orlando
De kinderen vliegen met z'n drietjes op zaterdag 20 december naar ons toe, want helaas zijn ze niet eerder vrij en Nathalie heeft zelfs nog een tentamen op 19 december.
We hebben vliegtickets voor ze geboekt van Amsterdam, via Atlanta naar Tampa met KLM en Delta.  Ze vliegen op vrijdag 2 januari terug omdat de studie en het werk op maandag 5 januari weer voor ze begint, ze hebben dan nog een dagje om thuis even bij te komen.

Waar we enorm naar uitkijken is het gezellig uit eten gaan met z'n allen in één van onze favoriete restaurants en de planning waar we gaan eten is zo goed als klaar, haha.
Bij sommige restaurants weten we zelfs al wat we gaan bestellen, dus dat is helemaal grappig.
Bloomin' onion - Outback Steakhouse
Ook dit keer ga ik proberen een blog bij te houden, dat is zo leuk om te doen.
I'm so happy Christmas Banana emoticon (Banana Emoticons)

24 opmerkingen:

 1. Wauw Anita,
  Hoe heerlijk is dat, kerst in 'jullie' villa te gaan vieren?! Ik geef je groot gelijk, geniet van alle dagen en maak er een mooie tijd van! Alles is al goed geregeld, dus eerst lekker naar Cuba en dit in het vooruitzicht.

  Liefs van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat een heerlijk vooruitzicht. Ondanks alles toch heerlijk genieten in Orlando. En ook nog met de kids en in de "eigen" villa. Geniet van de voorpret. Voordat je het weet is het weer zover. Wij lezen weer mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blijdschap spat van de woorden af Anita, ik word er helemaal blij van :). Hoe onwaarschijnlijk mooi is het dat jullie in jullie huis kunnen verblijven. Zoals je al aangaf ging het allemaal zóó snel en nu kunnen jullie er nog 4 weken van genieten TOP!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk vooruitzicht en fijn dat je naar je oude stulpje kan. Drie dubbel en dwars genieten. Kijk uit naar de mooie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat word vast een hele mooie kerst! Super dat je in jullie "eigen" villa verblijven? Hoop dat je van de komende twee vakanties volop kunt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh wat fijn om te lezen, wij zijn heel blij voor jullie!! Heerlijk met elkaar gaan genieten op de oude vertrouwde plek. Voor nu veel voorpret toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een heerlijke plannen, jullie hebben gelijk! Lekker lang daar verblijven, en dan ook tijdens de kerst lekker in Florida. (ugh, ik vind kerst hier vreselijk)
  En heerlijk dat de kinderen ook overkomen, en als klap op de vuurpijl ook nog een verblijf in "jullie eigen" villa, top! Lekker lang voorpret, en eerst nog even heerlijk genieten in Costa Rica.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super! Genieten met een grote G, heerlijk toch?
  Veel plezier met de voorpret en natuurlijk eerst nog even naar Costa Rica!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk voor jullie!!! Nog meer genieten!!! Groot gelijk hoor!!!
  En dan ook nog eens in jullie eigen huis!!!
  We lezen natuurlijk weer mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke plannen Anita. En dan nog in jullie vertrouwde villa is helemaal top. Wij gaan dit jaat voor het eerst sinds 3 jaar niet met kerst naar Florida.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk vooruitzicht, Anita! Dat wordt 3 dubbel genieten, jullie lekker 4 weken en ook de kids komen langs. Groot gelijk dat jullie het er zoveel mogelijk van nemen, wat fijn dat jullie de mogelijkheid hebben om naar jullie "eigen huis" te gaan, dat moet zo zijn!
  Wij zijn begin van dit jaar (eigenlijk vanaf 30-12) naar Florida geweest en vonden het zo'n fijne tijd om in Florida te zijn, met heerlijke temperaturen. Over 10 dagen vliegen wij met dezelfde combi BA/Virgin naar Miami, hebben we ook al eerder gedaan en inderdaad een zeer fijne vliegmaatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fantastisch, kerst in Florida en dan nog in ´jullie villa´, Het is zo heerlijk in december/januari.
  Misschien een tip, de Candlelight Processional in Epcot is zo bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe leuk kan het zijn, niet alleen genieten van al het moois rond de feestdagen, maar dit ook nog eens samen te doen met je kinderen én in het mooiste huis van Watersong :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne vooruitzichten en wat past het mooi in elkaar. Het Grote Genieten is al vroeg begonnen dit jaar. Hou dat maar vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk kerst in Orlando!!
  Geniet lekker met je gezin van al het mooi's..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk vooruitzicht zeg. Veel plezier met de voorpret!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lekker zeg...en nu beginnen met aftellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een fijn nieuws.... Op naar december!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heeeeeeeeeeeeerlijk vooruitzicht en helemaal leuk om ook nog eens in jullie "eigen" villa te verblijven. Veel plezier met alle voorpret en jullie hebben helemaal gelijk, gewoon lekker blijven genieten ;-)

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat doen jullie goed Anita! Genieten! En inderdaad kerst lijkt mij ook een geweldige tijd om eens in Florida door te brengen. En nog wel in jullie eigen huis ook, erg grappig. Veel plezier met de voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hey Anita! Blij te lezen dat jullie opnieuw naar Florida gaan. Wij zullen er ook met Kerst zijn. De afgelopen 10 jaar vieren wij de feestdagen altijd in Florida met onze vrienden en dit hopen we nog vele jaren te doen .... Zoals jullie wel weten waren wij oorspronkelijk te gast in jullie villa in Watersong. Zonder enige problemen hebben wij een leuke villa gevonden in Clermont. Wij vliegen op 18 december via Amsterdam en Atlanta naar Tampa en op 2 januari zijn we terug weg. We gaan zeker jou lijst met de resto's bekijken. En misschien komen we elkaar wel eens tegen! Groetjes, Frits & Minneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hè, lees nu jullie nieuwe blog pas;-) wat geweldig, de feestdagen doorbrengen in Florida!
  Dat lijkt mij ook waanzinnig om te doen. Leuk dat jullie je "eigen" huis weer konden huren, is lekker vertrouwd.
  Dat wordt een heerlijke vakantie volgens mij!
  Groetjes van ons!

  BeantwoordenVerwijderen